У Харкові проведуть акцію на підтримку керівника обласного центру онкології Дениса Скорого

Фото: Denys Skoryi/Facebook

5 жовтня біля будівлі Харківської обласної держадміністрація відбудеться акція “Маю право на життя” на підтримку керівника Харківського обласного центру онкології Дениса Скорого, з яким обласна влада не продовжила контракт.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення організаторів на Facebook.

Денис Скорий очолював обласний центр онкології протягом п’яти років. За цей час медустанова стала провідною в Україні.

“Тут робляться найскладніші операції про які п’ять років тому навіть не мріяли. Як результат – зниження смертності в п’ять разів.”, – розповіли організатори.

Учасники акції вимагають від обласної влади врахувати думку пацієнтів при призначенні керівника обласного онкоцентру. Вони планують звернутися до т.в.о. голови Харківської ОДА Олександра Скакуна, голови обласної ради Тетяні Єгорової-Луценко, головам депутатських фракцій обласної ради з відкритим зверненням.

Початок акції: о 17:00.

Як повідомляв Харків Times, у 2021 році Держфонд регіонального розвитку виділив Харківській області гроші на будівництво нової будівлі Харківського обласного онкоцентру.

У квітні на будівництво першої та другої черги комплексу «Обласний центр онкології» у Харкові було виділено 76 млн 318 тис. 676 грн.

Тоді ж у Харкові відновили будівництво комплексу «Обласний центр онкології». У третій декаді квітня тут почали монтаж залізобетонного каркасу будівлі лікувально-діагностичного корпусу.

Харківська обласна рада на своїй сесії 23 вересня прийняла рішення не продовжувати контракт з головним лікарем Обласної онкологічного центру Денисом Скорим.